[BlueOnyx:17054] Re: JSON

Richard Sidlin richard at sidlin.co.uk
Sat Feb 14 05:20:40 PET 2015


> 
> Hi Richard,
> 
> > 5108R - Reports from a user that JSON isn't working. This has PHP
> > 5.4.22-1 from Solarspeed installed.
> 
> That kinda depends. JSON itself is is just a tool or library that provides
JSON
> related functions. To use it from Perl or PHP you need JSON support in
these
> respective languages. For Perl there is the RPM perl-JSON that can be
> installed via YUM.
> 
> For PHP the respective PHP version needs to be built with JSON support.
> The Solarspeed PHP has JSON support. I don't know exactly since which
> version, but PHP-5.4.36 has it:
> 
> [root at 5108r ~]# /home/solarspeed/php/bin/php -v PHP 5.4.36 (cli) (built:
> Dec 24 2014 03:10:07) Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group Zend Engine
> v2.4.0, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies
>     with the ionCube PHP Loader v4.4.1, Copyright (c) 2002-2013, by
ionCube
> Ltd.
> [root at 5108r ~]# /home/solarspeed/php/bin/php -m|grep json json
> 
> Not sure about your older PHp-5.4.22. But you could try with this command
> to check:
> 
> /home/solarspeed/php/bin/php -m|grep json
> 
> > I am seeing these errors in the adm_error log and wondered if it was
> > related:
> >
> > [Fri Feb 13 16:59:09 2015] [error] [client 62.24.222.132]
> > ServerScriptHelper.ServerScriptHelper(): Cannot authenticate to CCE
> > (login
> > name: , session ID: ), referer:
> > http://www.xxxx.com/base/subdomains/vsite.php
> 
> No, that's not related at all.
> 
> --
> --
> With best regards
> 
> Michael Stauber
> _______________________________________________

Hi Michael

[root at ns5 web]# /home/solarspeed/php/bin/php -v
PHP 5.5.4 (cli) (built: Oct 10 2013 19:38:46)
Copyright (c) 1997-2013 The PHP Group
Zend Engine v2.5.0, Copyright (c) 1998-2013 Zend Technologies
 [root at ns5 web]# /home/solarspeed/php/bin/php -m|grep json
Json

So it looks like it is there. They are saying that it doesn't appear to be
parsing Json but does on a test server they have. Would there be a specific
error log that would show this or how would I go about troubleshooting this?

Thanks.





More information about the Blueonyx mailing list